Uheld på skiferien kan koste dyrt

Skiturister, der kommer galt af sted i sneen, risikerer at havne i en økonomisk klemme. Det viser flere sager, hvor danske skigæster efter uheld og med store smerter har svaret ja til, at de vil have førsteklassesbehandling på dyre privathospitaler i Østrig og Schweiz. Efter hjemkomsten viser det  sig ofte, at den danske sygesikring ikke vil dække omkostningerne. Det kan betyde regninger på op mod 150.000 kr.
Amtsrådsforeningen har på det seneste oplevet en stigning i antallet af klager fra folk, der er vrede over, at de selv skal dække udgifterne for opholdet på privathospitalerne i Østrig og Schweiz, og derfor advarer foreningen nu om den økonomiske fælde for uheldige skiturister. ”Vi har på det seneste oplevet, at man indlægger tilskadekomne skientusiaster på privathospitaler, og det kan ende med at blive et endog meget dyrt bekendskab,” siger amtsborgmester Hans Jørgen Holm, der er formand for Sygesikringens Forhandlingsråd.
Man forventer, at ca. en halv million danskere vil tage på skiferie i år, og Amtsrådsforeningen regner med, at man derfor også kun har set toppen af isbjerget, hvad angår klager fra uheldige skiturister.
(Jyllands-Posten, 17/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.