3D printing sparer millioner for Dreamliner

3D printet titanium del til Dreamliner.

Boeing har skrevet kontrakt med Norsk Titanium om fremstilling af titanium dele til Boeing 787 Dreamliners ved at printe delene, hvilket angiveligt vil spare Boeing mellem to og tre millioner dollars på hvert fly.

En let titanium legering, der benyttes i B787 Dreamliners, koster syv gange så meget, som tilsvarende dele i aluminium. Udgiften til legeringen er 17 millioner dollars til hver Dreamliner, der har en samlet pris på 256 millioner dollars ifølge Reuters.

Dreamliners har brug for mere titanium end fly af tilsvarende størrelse, på grund af kulfiberfuselage og vinger. Ved at reducere prisen på titanium delene kan man reducere produktionsomkostningerne på flyet betydeligt.

For at få godkendt 3D printing metoden af de strukturelle titaniumkomponenter har Boeing og Norsk Titanium arbejdet sammen om produktudviklingen under tilsyn fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, som i februar har godkendt produktionsmetoden. Boeing og Norsk Titanium forventer den nye metode taget i brug senere på året.

Delene skal fremstilles på fabrikken i Norge, men ventes siden at skulle laves på en fabrik i Plattsburgh i staten New York.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.