Citybreaks buldrer frem

”Vi har i år solgt 25% flere storbyrejser i vinterferien, end sidste år på samme tid. Rigtig mange er begyndt at holde en ekstraferie i en storby,” siger salgs- og marketingdirektør i Spies, Jan Vendelbo, til Politiken.Samme melding kommer fra Star Tours salgsdirektør Stig Elling: ”Storbyferien er blevet årets ”anden ferie”, gerne fra torsdag eftermiddag til søndag. På den måde behøver man ikke tage mange fridage fra jobbet.”

Han fortæller, at danskerne vil være sig selv på storbyferie – rejsebureauerne får ikke noget ud af at arrangere guidede rundture.De gamle travere, London, Paris og Rom, sælger bedst. Men nye byer haler ind på favoritterne. Adm. direktør for Danmarks største arrangør af individuelle rejser med rutefly, Profil Rejsers Jahn Schapiro, siger til den levende avis:

”Storbyer i de tidligere østbloklande – Budapest, Prag, men også Sankt Petersborg – er ved at være godt med. Og der er øget efterspørgsel efter de tre baltiske hovedstæder Riga, Tallinn og Vilnius. Jeg tror også på Bratislava i Slovakiet.”Ifølge en ny rapport om storbyturisme fra The European Travel Commission (en sammenslutning af 33 nationale turistråd) vil europæere på storbyferie først og fremmest se byens kendte turistattraktioner.De mest populære storbyrejsemål er ifølge Spies, Star Tour og Profil: London, Paris, Rom, Barcelona og Prag.


Skrevet af