3F kræver Ryanair-overenskomster

”Ryanair må følge regler og aftaler på det danske arbejdsmarked. Ellers vil de få kamp til stregen. Vi kan ikke stiltiende se på at en virksomhed får lov at praktisere social dumping,” siger formand for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen og nævner strejke, sympatistrejke og blokade som realistiske og lovlige muligheder.

 

”Der er enorm konkurrence på dette marked, men vi vil ikke acceptere, at konkurrencen går på hvem, der kan slippe af sted med at lønne deres ansatte dårligst”, fortsætter han. ”Det bliver bare en lang nedadgående spiral der koster arbejdspladser”.

 

Samtidig understreger han, at det heller ikke holder, hvis Ryanair eller andre bruger ’kreative løsninger’, som for eksempel udenlandske vikarfirmaer.

 

”Vores holdning til Ryanair er klar: De er velkomne hvis de vil følge de danske vilkår, ellers gør de nok klogt i at flyve uden om Københavns Lufthavn,” slutter Henrik Bay-Clausen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.