Billund mister fortsat passagerer

Det blev til næsten 106.000 charterpassagerer i august, et plus på 4.000 sammenlignet med sidste måned i fjor, oplyser lufthavnen.Der var 4.000 færre rutepassagerer i august i år – ikke fordi der ikke er nok passagerer, men de 73.000 i august i år skyldes færre udbudte flysæder fra den jyske hovedlufthavn.

”Tilbagegangen skyldes ændringerne ved overgangen til sommerfartplanen – der er for lidt kapacitet på flere udenrigsruter,” siger lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen.Han forventer et stigende antal rutepassagerer, bl.a. fordi tyske Cirrus Air, der flyver for Lufthansa til Frankfurt, har indsat større fly – det samme har KLM til Amsterdam. Ligeledes har Sun-Air netop åbnet en daglig rute til Paris.Størst fald i passagertallet kom i sidste måned på indenrigs. Mens der i august sidste år var 15.000 indenrigspassagerer, blev det i år kun til 9.000.

Det store fald forklarer Jørgen Krab Jørgensen med bl.a. lukningen af “føderuten” mellem Ålborg og Billund; den blev oprindelig fløjet af Maersk Air, så af Sterling og senest af Sun-Air, som også opgav.I årets første otte måneder har Billund Lufthavn haft 1,3 mio. passagerer, et fald på 3,5 %, eller 47.000 færre passagerer.


Skrevet af