40 år med anerkendte californiske vine

californien vinDen 24. maj er det 40 år siden ‘1976 Judgment of Paris’ vinsmagningen. Det var dagen, hvor en blind smagning ændrede verdens mening om vine fra Californien og især fra Napa Valley.

Før vinsmagningen i Paris i 1976 blev de californiske vine betragtet som ringere i både smag og kvalitet end de europæiske modstykker. Men det ændrede sig ved den vinsmagning, som blev arrangeret af den britiske vinhandler Steven Spurrier i det år.

Franske vinsmagere gennemførte to blinde smagninger af Chardonnay og Cabernet Sauvignon fra Frankrig og Californien.

“’The 1976 Judgement of Paris’ vinsmagning betød, at Californiske vine anerkendtes og siden har været blandt de vine, alle vin-elskere må smage. I dag er regioner som Napa Valley og Sonoma County synonyme med vine i verdensklasse, som nydes af mange skandinaviske gastro-turister,” siger John Migliorini, salgs- og marketingdirektør i Visit California Scandinavia.

Fejringen af de 40 år sker over alt i Napa Valley regionen med en stribe arrangementer, som på Silverado Resort & Spa i Napa med “Celebration of the Judgment of Paris” dinner den 17. marts, vinsmagning landet over med vine fra Chateau Montelena Winery i Calistoga, vin smagning på The Meritage Resort and Spa i Napa fra 22. til 29. maj med vine fra Napa Valley og Frankrig