40% rabat til bilpendlere over Storebæltsbroen

Foto: News Øresund.

Foto: News Øresund.

Pendlerne over Storebælt kan se frem til en kraftig rabat, hvis Venstres mindretalsregering får gennemført den finanslov, som præsenteres i morgen, tirsdag.

Prisen for pendlerkort over bæltet skal sættes ned med 40%, som hovedsageligt skal finansieres ved, at det statslige selskab Sund & Bælt forlænger tilbagebetalingstiden for sine lån med 3-4 måneder, skriver Fyens Stiftstidende.

Det betyder, at et månedskort kommer til at koste 3.000 kroner i stedet for 3.920 kroner. Samtidig øges rejsefradraget. Ifølge tænketanken Kraka betyder det, at nettoudgiften falder med godt 40% fra dagens 2.900 kroner til omkring 1.700.

Der er i dag ca 1.200 pendlere på Storebæltsbroen; halvdelen er private og halvdelen erhvervspendlere. Broen har i dag en restgæld på 23,9 milliarder kroner, som forventes tilbagebetalt i 2029.

Transportminister Hans Christian Schmidt siger til Fyens Stiftstidende, at han håber den ekstra rabat kan binde landet bedre sammen og øge væksten på begge sider af Storebælt.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.