400 danske kreditkort er i fare for misbrug

Flere hundrede danskere er involveret i en tysk sag om datatyveri. Det bekræfter PBS, som af hensyn til efterforskningen ikke vil offentliggøre misbrugsstedet.

»Vi overvåger i dag omkring 400 danske kreditkort, da de alle har været brugt det pågældende sted i Tyskland«, siger pressechef i PBS, Søren Winge.

Det er Visa/Mastercard, der står for efterforskningen, og det var dem, der kontaktede PBS omkring det mulige misbrug. Kortholderne har ikke lidt økonomiske tab, men flere kort er allerede blevet lukket af PBS.

»Vi har på nuværende tidspunkt lukket en håndfuld danske kort, som enten har været misbrugt, eller hvor sandsynligheden er stor«, siger pressechef i PBS, Søren Winge.  

Det er ikke alle kort, der nødvendigvis er blevet misbrugt. Men hvis PBS formoder, at sandsynligheden er stor, lukker de det. De lukker også de kort, som har en stor limit, og hvor tabet derfor vil være til at føle på.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.