400 nye fly til Ryanair

Indenfor de kommende 24 måneder vil det irske lavprisselskab bestille op til 400 nye kortdistancefly, skriver Financial Times ifølge epn.dk.

 

Selskabet er angiveligt i forhandling med både Airbus og Boeing og en eventuel ordre i den størrelsesorden vil være den største enkeltordre af den flytype nogensinde.

 

Tilbage i 2001 og 2002 bestilte Ryanair 100 fly og tog option på yderligere 50. Det var dengang den hidtil største ordre på Boeing 737 og det medførte en rekordstor rabat til det irske flyselskab.

 

Det er en tilsvarende manøvre, som Ryanair nu prøver at gennemføre i et marked, hvor afbestillingerne er hyppigere end nye ordrer.

Skrevet af Flemming Juul

400 nye fly til Ryanair

Flyene skal sikre selskabets vækst på mellemlangt sigt og O’Leary regner med yderligere fald i oliepriserne fordi der ikke er nogen reel mangel. Samtidig er prisen på fly næsten halveret på et par år – ikke mindst på grund af den svage dollar, siger han til Süddeutsche Zeitung ifølge borsen.dk.

 

Ryanair har netop set sit kvartalsresultat reduceret med 85% og har advaret om tab for hele året på 60 millioner Euro, hvis brændstofprisen fortsætter på det højeste niveau, men det ser nu ikke længere ud til at være tilfældet.

Skrevet af Flemming Juul