Rekordår for hotelovernatninger i København

København slog alle rekorder, hvad angår hotelovernatninger, sidste år. Over syv millioner overnatninger blev det til, og det er en vækst på fem pct. Og ifølge en netop offentliggjort rapport fra European Cities Tourism, har den danske hovedstad et vækstgennemsnit, der placerer København som nr. 15 på en liste over de 40 byer i Europa, hvor turismen boomer mest. Det er en bedre placering, end den bl.a. Venedig, Wien, og Stockholm har opnået.

Alligevel er organisationen Wonderful Copenhagen bekymret over udviklingen, fordi fremgangen i hovedstaden primært skyldes, at danskere fra provinsen i større omfang har været på visit i hovedstaden. To tredjedele af væksten er således indenlandsk, og dermed står det klart, at København reelt taber terræn, når det kommer til udenlandske overnatninger.

”København rutsjer stille og roligt ned af kurven over de mest internationale byer i Europa, hvilket er meget foruroligende. København havde en årlig vækst i internationale overnatninger på 3,2 pct. i 2000-2005. Det er under de 40 største europæiske byers gennemsnit på 3,6 pct. Selv Göteborg og Stockholm klarede sig bedre,” siger adm. direktør, Lars Bernhard Jørgensen, Wonderful Copenhagen ifølge business.dk.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.