Drukneulykker mørklægges

”Alene i 2005 druknede 30 danskere, mens de holdt ferie i udlandet. Året før måtte 20 danskere rejse hjem fra ferien i en kiste”, skriver BT.
De nærmere detaljer, der kunne være med til at forebygge drukneulykkerne, bliver imidlertid holdt tæt ind til kroppen af forsikringsselskaberne, og det er ikke til at leve med, mener Rådet for større Badesikkerhed.

”Vi kan ikke være bekendt, at der drukner 30 mennesker i udlandet, uden at vi gør noget”, siger Michael Aller fra Rådet for større Badesikkerhed. For at kunne advare danskerne vil Rådet gerne vide, hvor de farlige badesteder er og under hvilke omstændigheder, danskerne dør, men det eneste Michael Aller har kunnet få forsikringsselskaberne til at udlevere, er et forsigtigt skøn over, hvor mange danskere der druknede i udlandet i 2004 og 2005. For 2006 findes der endnu ingen tal.

”Forsikringsselskaberne kan ikke gøre det bedre”, siger Jane Emke, der er kontorchef i Forsikring og Pension. “For man har ikke lavet statistik på drukneulykkerne”.

Det tror Michael Aller ikke på. Han mener, at forsikringsselskaberne må ligge inde med flere informationer, end de vil ud med.

”Forsikringsbranchen har ikke været villig til at give os de oplysninger, de burde være i stand til. Det er simpelthen en katastrofe”, siger han.

At forsikringsselskaberne har en større viden lægger Jakob Bender fra Europæiske Rejseforsikring ikke skjul på. Men det er forretningshemmeligheder.

”Skal man have flere tal, skal man have samtlige forsikringsselskaber til at sætte sig sammen og udlevere de her fortrolige oplysninger”, siger han.

Skrevet af