Sydlige Stillehav dårligt forberedt på tsunamier

Det kraftige undersøiske jordskælv, målt på 8,0 på richterskalaen, affødte den dræbende tsunami, som i går ramte Salomonøerne og kostede mindst 20 mennesker livet. Andre 5000 er blevet berørt af flodbølgens hærgen.
De australske myndigheder advarede øjeblikkeligt folk på østkysten om, at skælvets størrelse og placering kunne afstedkomme en tsunami.
Strandene på Australiens østkyst blev hurtigt lukket, og færgerne på tværs af Sydneys havn blev indstillet, mens man bekymret ventede på nyt.
Det varede timer, inden der kom flere oplysninger om den mulige flodbølge til de australske byer, fordi der mangler udstyr og ekspertise i Det Sydlige Stillehav, sagde eksperter.
Den del af Stillehavet har brug for tidevandsmålere og bøjer, der er linket til satellitter, for at kunne måle havets bevægelser og dermed være i stand til at advare Australien og dets naboer.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.