Udsætter Open Sky forhandlinger igen

Diskussionerne, som kørte i højeste gear i sidste uge, har endnu ikke mundet ud i et kompromisforslag, som både EU og USA kunne tilslutte sig. Og nu siger en talskand fra EU’s transportkommission, at det ikke er til at se, hvordan parterne skal kunne enes om et forslag før engang i begyndelsen af det nye år.

Knasterne i forhandlingerne mellem EU og amerikanerne består dels i at finde en løsning på, at udenlandske kapitalinteresser ikke må eje bestemmende ejerandele i amerikanske flyselskaber, dels skal der findes et kompromis, der giver bedre muligheder for både europæiske og amerikanske flyselskaber til at vælge destinationer mere frit på de oversøiske markeder.

Markedet for flytrafik mellem USA og EU-landene vurderes at have en værdi på mindst 125 mia. USD årligt, og det er især EU som presser på for at få gennemført liberaliseringer, der vil øge konkurrencen. Ifølge EU-talsmanden regner man nu med, at en aftale vil være på plads ”engang til næste forår”.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.