Newcastle gevinst for Københavns Lufthavne

Lufthavnen i Newcastle er en god investering for Købanhavns Lufthavne, som ejer halvdelen af aktierne i den engelske lufthavn. Newcastle-lufthavnen er kommet godt ind på lavprismarkedet med otte nye lavprisruter og 740.000 flere lavpris-passagerer i 2004. Projektleder fra Københavns Lufthavnes internationale afdeling, Michael Johansson, siger: ”Lufthavnen har arbejdet meget aktivt på at tiltrække lavprisselskaber samtidig med, at selskaberne har været på udkig efter nye markeder.” Michael Johansson forventer yderligere vækst i lavpristrafikken i 2005.
I 2004 fløj 870.000 passagerer på lufthavnens lavprisruter til udlandet, hvilket svarer til en stigning på 147 pct. På indenrigsruterne oplevede man i Newcastle en stigning på 47 pct. eller 220.000 flere passagerer med lavprisfly.
(Politiken, 15/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.