Ferietrafik vokser stærkt

Københavns Lufthavn har sammenlignet med andre europæiske lufthavne en høj andel forretningsrejsende. Indtil for få år siden betød helligdage og skoleferier derfor nedgang i trafikken på grund af begrænset rejseaktivitet blandt forretningsrejsende. De seneste trafiktal, der dækker de store rejsedage i forbindelse med starten på påsken, viser, at arbejdsfri ikke betyder rejsefri.

“De senere år er rejseaktiviteten på helligdage og i skoleferier vokset kraftigt,” konstaterer Corinna Lundbæk Pedersen, chef for kontakten til flyselskaberne i Københavns Lufthavn.

Lufthavnen oplyste i går, at passagertallet i marts steg med syv pct. til knapt 1,8 mio. passagerer sammenlignet med marts sidste år. Koblingen til ferierejsende kan ses af antallet af lokalt afgående passagerer som steg med 14,9%, mens der blev 6,2% flere internationale rutepassagerer.

Trods fremgangen blandt ferierejsende, udgør forretningsfolk hovedparten af trafikken. 60% af alle rejsende fra Københavns Lufthavn tager plads i en flyvemaskine for at tage på erhvervsrejse.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.