København for dyr for EasyJet

Lavprisselskabet EasyJet skifter nu strategi for København, og dropper Kastrup som et af sine knudepunkter. ”I København er omkostningerne ganske enkelt for høje. Alene statsskatten på 75 kr. pr. passager er en meget stor omkostning. Dertil kommer, at København er blandt de dyreste i Europa” forklarer EasyJets markedsansvarlige for Danmark, Alistair Buckle. Han opfordrer danske politikere til at droppe afgiften, der hvert år indbringer staten ca. 460 mio. kr.
Underdirektør i Københavns Lufthavne A/S, Flemming Petersen, afviser dog EasyJets påstand om, at København, renset for statsafgifter, skulle være en dyr lufthavn. Petersen henviser til en engelsk undersøgelse som viser, at prisniveauet i Kastrup er på linje med niveauet i bl.a. Athen, Berlin, Frankfurt, Amsterdam og Bruxelles.
EasyJet lukker fra midten af december sine ruter til Bristol og Newcastle, mens man foreløbig fastholder ruterne til Berlin og London. Desuden vil selskabet lykke sine Milano-ruter på grund af for dårlige slottider, men til gengæld er selskabet på vej med nye ruter til Estland og Lithauen.

Skrevet af