Det gule kort taber i værdi

Et hospitalsophold i Tyrkiet, Egypten eller Kroatien kan i værste fald koste en million kroner. Rejsende til disse lande skal sikre sig en forsikring, der dækker. Over 50.000 danskere køber årsrejseforsikring de kommende måneder, og de skal sikre sig, at deres private forsikring dækker der, hvor den offentlige forsvinder fra årsskiftet.

Fra årsskiftet træder nye regler om den offentlige rejsesygesikring i kraft. I fremtiden bliver det geografiske dækningsområde indskrænket til EU/EØS, og det bliver ikke længere muligt at få dækket udgifter til hjemtransport. Det betyder, at ens private rejseforsikring skal dække dette fremover.

Årsrejseforsikringer der købes i dag varer langt ind i 2008. Derfor er det allerede nu relevant at købe en forsikring, der er fremtidssikret.

Underdirektør, Jakob Steen Bender i Europæiske Rejseforsikring
”Det er de færreste, der ved, at rejsesygesikringen bliver indskrænket. Det betyder, at de kan risikere at skulle købe en ny årsrejseforsikring til januar igen. Derfor er vores råd: Køb kun en rejseforsikring, som med sikkerhed dækker alt det, du i fremtiden mister via det gule sygesikringskort”.

Skrevet af