Udvidet lastbilsforbud i højsæsonen

Også Østrig tager del i det udvidede lastbilsforbud på de vigtige ruter i løbet af hovedrejsesæsonen. Begge lande har valgt at udvide lastbilsforbudet i sommerperioden for at skabe bedre vilkår for ferietrafikken.

I Tyskland er der forbud mod lastbiler på næsten alle de vigtige motorveje og på enkelte hovedveje på alle lørdage i juli og august fra kl. 7 til kl. 20. I Østrig er der i løbet af sommermånederne udvidet lastbilsforbudet på følgende motorveje og hovedveje:

Inntalautobahn (A 12): fra grænseovergangen ved Kufstein til tilkørslen Imst på alle lørdage fra 1.juli til 2. september fra kl. 9 til kl. 15 samt på fredag den 28. juli, fra kl. 18-22.

Brennerautobahn (A 13): fra Innsbruck-Süd til grænsen ved Brenner på alle lørdage fra 1. juli til 2. september fra kl. 9 kl. 15, samt på fredag den 28. juli, fra kl. 18 til kl. 22.

Derudover gælder kørselsforbudet alle lørdage fra 1. juli til 9. september på følgende hovedveje i tidsrummet kl. 8 til kl. 15:

Loferer Bundesstraße (B 178) fra Lofer til Wörgl · Ennstal-Bundesstraße (B 320) · Seefelder Bundesstraße (B 177) · Fernpass-Bundestraße (B 179) fra Nassereith til Bieberwier · Achensee-Bundesstraße (B 181) på hele strækningen · Friesacher Bundesstraße (B 317) på hele strækningen.

Det generelle lastbils-natforbud i Tirol mellem kl. 22 og kl. 5 gælder stadig.

Skrevet af