Verdens “første” undervands restaurant

Undervandsrestauranten Ithaa (det betyder perle) har kostet omkring 11 mio. kroner at bygge. Men så sidder gæsterne også fire meter under havoverfladen, og har et uhindret udsyn på  360 grader til koralhav, rokker, hajer og  andre fisk i alle regnbuens farver.

Den nye undervandsrestaurant ligger i Hilton Maldives Resort & Spa på Rangali øen på Maldiverne. Restauranten er en af luksushotellets syv restauranter, bygget på samme måde som et akvarium, så ”væggene” er helt i glas. Restauranten tilbyder et måltid med 28 retter, serveret med champagne. Maden er en fusion mellem lokale retter fra Maldiverne og vestlig mad.

Men er det nu verdens første undervandsrestaurant? Næppe. Al Mahara restauranten på luksushotellet Burj Al Arab i Dubai skulle være et undervandshotel. Men restauranten ligger i stueetagen og er også en undervandsrestaurant. Bl.a. er indgangen en tre minutters ”sejltur” i en ubåd. Og i Eilat i Israel ligger en undervands restaurant 6,5 meter under havoverfladen. Det er Red Sea Star Underwater restaurant, som man skal dykke ned for at besøge.

Billedtekst: Fiskene kan se ind på gæsterne, når de sidder fire meter under
havoverfladen og spiser på undervandsrestauranten Ithaa.

Skrevet af