Charterfly jorden rundt på 21 dage

I morgen onsdag kl. 10.30 drager 121 Spies-gæster i hælene på Jules Verne. Hvor det tog ham 80 dage at komme jorden rundt, er A330-flyet fra MyTravel Airways tilbage i København om blot 21 dage. På den tid har deltagerne besøgt ni rejsemål på tre kontinenter – Niagara Falls, San Francisco, Hawaii, Fiji, Sydney, Cairns Ho Chi Minh City, Chiang Mai og Musat i Oman. Pris for rejsen: 59.995 kr.

Alt i alt er der 388 gæster, heraf 0 børn, med fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. De får deres egen danske læge med på turen, 10 rejseledere, 12 kabineansatte, tre piloter og en flytekniker, der har indrettet et komplet værksted i to containere i flyets lastrum. Her opbevares også bakker, tallerkener, kopper og glas til servering af 4.800 måltider – i alt ca. 25 kilo mad pr. gæst, der indkøbes lokalt.

Til al den megen mad medbringes bl.a. 3.000 flasker Torres rødvin (yderligere vin købes undervejs), 225 flasker champagne, 1.230 poser Max Havelaar kaffe og 3.392 poser peanuts, oplyser MyTravel i en pressemeddelelse. Rejsen ventes at blive på ca. 44.000 kilometer, og der forventes anvendt ca. 440.000 liter brændstof.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.