5.043 til Limfjordsfortællinger i år

Det gjorde hun, da Netværk Limfjorden holdt evalueringsmøde sammen med Limfjordsfortællerne på Hotel

Nørre Vinkel i Lemvig, og da der stadig er efterårsferieugen tilbage, er der samtidig udsigt til, at besøgsrekorden fra 2009 bliver slået i år.

 

I efterårsferien er der 30 Limfjordsfortællinger at vælge imellem inden for de fem temaer: Limfjordens natur, Limfjordens historie, Den maritime Limfjord, Håndværk, industri og energi samt Limfjordens fristelser. Og fortællingerne spænder vidt: fra de 55 mio. år gamle fossiler på Nordmors og Fur over historien om de indremissionske fiskere i forrige århundrede på Gjøl og en tur i I. P. Jacobsens fodspor i Thisted til det energirigtige rådhus i Skive.

 

Limfjordsfortællingerne gennemføres for sjette sæson i træk, og blandt de i alt 34 fortællinger, som fandt sted hver uge i løbet af sommerperioden, var ”topscoreren” igen i år Limfjordsmuseets guidede sejlture på Frederik VII’s Kanal i Løgstør. Men ikke alene er disse sejlture den Limfjordsfortælling, der samler flest gæster – der har i år oven i købet været en stigning i antallet af deltagere på hele 25% i forhold til 2009.

 

Andenpladsen indehaves ligesom i 2009 af fortællingen ”Smag på Limfjordslandet” om bl.a. økologisk andeproduktion på Landting Hovedgård ved Vinderup. På tredjepladsen kom en af de nye fortællinger i 2010, nemlig besøget på Thise Mejeri. På de næste pladser følger besøget på Thisted Bryghus, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Sydthy, Aabybro Mejeri, Nationalpark Thy, Venø Kirke, Klosterheden og Fur Museum.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.