50 års fødselsdag

Per Knudsen.

Per Knudsen.

Per Knudsen, Greve, adm. direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia, fylder 50 år den 20. marts.

Efter endt uddannelse i hjemlige Nørresundby Bank, gik turen i 1987 til et job som børsmægler i København. Fem år senere åbnede døren sig til rejsebranchen i form af stillingen som finanschef i Spies-koncernen, herunder flyselskabet Conair of Scandinavia, der midt i tresserne blev etableret af Simon Spies. I 1994 blev Conair sammenlagt med SAS’ Scanair og omdøbt til Premiair – Nordens største charterflyselskab. I dag – efter flere navneskift undervejs – hedder selskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

I 1996 blev Per Knudsen tilknyttet SLG (Scandinavian Leisure Group), som var moderselskab for en række af Nordens største rejsearrangører og for flyselskabet. Ejerforholdet var engelsk og den unge finansmand arbejdede både i Norden og i tæt samarbejde med Airtours hovedkvarter i Manchester.

I 2003 afsluttede Per Knudsen en Executive MBA og stod frem til 2013 bl.a. for udviklingen af strategi og forretningsmodel for Thomas Cook Northern Europe. Koncernen er i dag Nordens største rejsearrangør og ejer ud over flyselskabet brands som bl.a. Ving i Norge og Sverige, Tjäereborg i Finland og danske Spies.

De seneste tre år har Per Knudsen siddet i koncernens ledelse og har fra både København og Stockholm styret selskabets økonomi og finanser som Group CFO. Her har han tre år i rad kunnet glæde sig over rekordoverskud, så der i 2014/2015 stod 1.234 millioner svenske kroner på bundlinjen.

Den 1. marts i år tiltrådte Per Knudsen posten som adm. direktør for Thomas Cook Airlines Scandinavia, der har hovedkvarter i Dragør og tæller ca. 1.100 ansatte i Norden og Spanien. I modsætning til mange andre flyselskaber, har det dansk registrerede selskab gennem mange år også givet overskud. 2014/2015 blev det til 165 millioner danske kroner.

En stor del af fritiden bruger Per Knudsen og hustruen, Tina, på at transportere heste for deres to rideglade døtre på 18 og 13 år – i en ledig stund spilles der med svingende held golf.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.