51.000 flere via Helsingfors til Asien

Det er 51.000 flere end i samme periode i 2009. Helsingfors Lufthavn har noteret tocifrede procentvise stigninger i antallet af rejsende til syv af lufthavnens ni destinationer i denne periode sammenlignet med sidste år. Dermed forstærker Helsingfors sin stilling som Nordeuropas største gateway og Europas tredjestørste til Asien. En helårsprognose indikerer 1,2 millioner rejsende til Asien.

Det viser en aktuel statistik fra Finavia, det finske luftfartsvæsen, med basis i perioden januar til og med juni 2010 sammenlignet med samme periode i fjor. Seoul i Sydkorea steg med 33%, og Japan med 28% sammenlignet med sidste år.

 

Finnairs Danmarkschef, Tomi Maaniemi, ser positivt på første halvår af 2010:
”Fra Danmark er trafikken til Shanghai og Hongkong øget stærkt, mens Seoul steg mest generelt set og Japan befæster sin stilling som vores største enkeltmarked i Asien. Ændringerne efter første halvår er ifølge det finske luftfartsvæsen, Finavia, følgende: Sydkorea +33%, Hongkong +11%, Japan +27% og Kina +5%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.