Høj efterspørgsel på sommerhuse i udlandet

De store prisstigninger på danske sommerhuse har sat ekstra skub i danskernes efterspørgsel på sommerhuse i udlandet. Det er både trangen til at komme ned under varmere himmelstrøg samt udsigten til at gøre en god investering, der får danskerne til at købe boliger i udlandet. Told & Skats tal viser, at der ved udgangen af 2003 var 6.172 personer med bopæl i Danmark, som også betalte ejendomsværdiskat af en bolig i udlandet. Det er en stigning på 40 pct. siden 2000. I tallet er dog ikke medregnet boliger i Frankrig og formodentlig er der også en del, der har undladt at oplyse om udlandsboligen.
De foretrukne egne for udlandsboligerne er dels Solkysten i Spanien og Sydfrankrig, men pga. prisstigninger i disse områder er Tyrkiet kommet ind i billedet.
Privatkunderådgiver i Ringkjøbing Bank, Jesper Thomsen, har på 2-3 måneder solgt 50 fritidsboliger i Tyrkiet: ”Vi mærker en kolossal interesse, som ikke har været der før. De gode sommerhuse i Danmark er blevet meget dyre, og folk kender Tyrkiet som ferieområde. Samtidig kan folk se en god forretning, fordi priserne stiger hele tiden.”
(Børsen, 6/5)

Skrevet af