Frankrigs image bedret

Frankrigs image som turistland er på en lang række punkter blevet forbedret de sidste tre år. Men svagheden er efter kundernes opfattelse “value for money” og “hospitality”. Det er også et problem for Frankrig som turistland, at nok er Frankrig gået frem. Men de primære konkurrende lande Spanien og Italien er gået endnu mere frem. Det viser en stor imageundersøgelse lavet af “Maison de la France” og offentliggjort på rejsemessen “Rendez-Vous France” i Strasbourg. Et analysebureau ” Ipos Public Affairs”, Paris, har spurgt udvalgte indbyggere i Frankrigs 10 største markeder om deres opfattelse af Frankrig. Indbyggere som indenfor de sidste fem år har rejst til Frankrig. Danmark og Skandinavien er mærkeligt nok ikke blevet spurgt, selv om Danmark og Sverige hver sender omkring 800.000 turister til Frankrig om året.

På spørgsmålet om hvad der er vigtigst i Frankrig svarede 56 procent; at “Frankrig er en kulturel rig nation” ( 54 procent i 2003). 42 procent svarede at mad og vin er af god kvalitet. (Uændret 42 procent)  34 procent svarede, at Frankrig er et sted hvor man nemt kan gå ud og have det rart (30 pct.) 30 procent svarede, at miljøet er af god kvalitet (26 pct. i 2003) 29 procent svarer, at Frankrig er en “trendy” nation (27 pct.), mens 25 procent mener Frankrig har hoteller af god kvalitet (23 pct.). 25 procent mener Frankrig er en sikker nation (22 pct.) Kun 21 procent (19 pct), mener opholdet giver god “value for money”, og kun 20 procent (18 pct.) siger velkomsten er af god kvalitet. “Professionelle gør det bedste de kan, og de gør et godt job. Men modtagelsen i lufthavnen og den modtagelse folk kan få på gaden, når de f. eks. spørger om vej, viser, at der ikke alle grupper er venlige nok. Desuden er der nogle opfattelser om Frankrig og franskmænd, som det er svært at lave om på,” siger Thierry Baudier, generaldirektør, Maison de la France til Stand By på messen i Strasbourg.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.