Mangel på hotelsenge i Thailand

Charterbureauerne kan sælge flere rejser til Thailand, end der er kapacitet til på feriestederne, og derfor ledes der med lys og lygte efter nye destinationer, fortæller salgs- og marketingdirektør Jan Vendelbo fra MyTravel.

Phuket er et af danskernes foretrukne feriesteder, og i år vil der komme næsten 80.000 danskere til øen. Da der selvfølgelig også skal være plads til andre nationaliteter, er det svært at skaffe hotelsenge nok.
På Phuket er der kun ca. 31.000 godkendte hotelsenge mod f.eks. 286.408 på Mallorca. Og da danskerne helst ikke køber noget under fire stjerner, er udvalget begrænset. På Phuket betyder det, at bureauerne må søge uden for øens hovedturistmål, Patong, til f.eks. Kata og Bangtao, hvor MyTravel har åbnet et nyt Sunwing Resort for børnefamilier.

Jan Vendelbo spår, at det næste store vækstområde bliver Krabi. Her er lufthavnen for nylig blevet udvidet, så der nu kan lande fly af typen Airbus, hvilket betyder grønt lys for en øget chartertrafik til Ao Nang. Men også steder som Koh Lanta og Trang, der ligger inden for halvanden times kørsel fra lufthavnen i Krabi, står over for en udvikling, hvis man skal tro MyTravel-direktøren.
Koh Lanta er ifølge Jan Vendelbo, som Phuket var for 10-15 år siden. Stranden er bred og lækker, til gengæld er der ikke mange seværdigheder. På den nordlige del af øen er der dog fremvokset en turistby med restauranter, barer og forretninger.

(Politiken, d. 24. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.