Europas højhastighedstog går sammen mod flyene

Højhastighedstogene i Europa, som årligt transporterer ca. 200 mio. passagerer, vil kopiere flyselskabernes alliancer som f.eks. Star Alliance. De vil gå sammen i tilsvarende alliancer for at styrke deres egen position i konkurrencen med luftfarten. Ved at indgå i en alliance samt udvide banenettet forventer højhastighedstogene at kunne øge passagertallet markant.
Det er de franske statsbaner, SNCF, der står i spidsen for etableringen af samarbejdet, som efter planen bl.a. skal omfatte jernbanerne i Frankrig, Tyskland og Storbritannien. Et hovedpunkt i den kommende alliance, som skal hedde Railteam, bliver skabelsen af fælles hubs, så ankomst- og afgangstider kan tilpasses de enkelte højhastighedsbaner imellem. På den måde kan ventetiden minimeres, billetsalget samordnes, der kan indrettes fælles lounger og etableres fælles fordelsprogrammer.
(Børsen, 18/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.