Familierejser udkonkurrerer fester

I løbet af det seneste år er antallet af rejser for hele familien, betalt af bedsteforældrene, steget markant. ”Det er helt klart en ny trend. Jeg vil skyde på, at 60.000-65.000 ud af de 1,2 millioner charterture, der er om året, er rejser af den type med typisk 8-14 personer,” siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling. Han peger på, at folk vælger familierejserne sydpå frem for store fester i anledning af sølvbryllup mv. De er samtidig et udtryk for, at de ældre generationer har fået flere penge at gøre godt med.
Jan Vendelbo, direktør i My Travel, der sælger rejser for Spies, Tjæreborg, Ving, Skibby Rejser og Gate Eleven, oplever også, at rejserne erstatter store familiefester: ”Mange gange kan man gøre det næsten lige så billigt som at holde en traditionel fødselsdag. Der har været en tocifret procentuel udvikling fra år til år de seneste tre år, og vi tror, at det kommer til at accelerere yderligere.”
Det er typisk europæiske destinationer som f.eks. Kreta og Cypern, der vælges til familierejserne, eller Gran Canaria og Tenerife i de kolde måneder.
(Jyllands-Posten, 20/6)

Skrevet af