59,7 mio. færre flysæder end i 2007

Beregninger viser, at der fra vinterfartplanen vil være 59,7 millioner færre flysæder til rådighed end det var tilfældet sidste år, og eksperter forudser endda større nedskæringer. Reduktionen af flysæder er et resultat af et stort flertal af flyselskaber på grund af de stigende brændstofpriser og vigende efterspørgsel prøver at tilpasse sig de nye betingelser, skriver britiske The Guardian ifølge epn.dk.

 

Fordelingen viser, at krisen kradser mest i USA, hvor flyselskaberne står for en tredjedel af reduktionen på verdensplan. I Asien udgør nedskæringerne 13%, mens de transatlantiske flyvninger har en vækst i antallet af udbudte sæder på én procent.

 

Eksperter frygter, at nedskæringerne fortsætter ind i 2009, selv om de allerede nu har nået et niveau over krisen efter 11. september 2001.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.