Krydstogter i fremgang

Europas største krydstogtrederi, italienske Costa, har netop offentliggjort resultaterne fra januar i år, og disse tal peger på, at krydstogtbranchen er i fremgang. Costas bookinger steg i januar 19 pct. og det månedlige salg steg 12 pct. i forhold til januar i fjor.
Krydstogtkøbenhavns forventninger, som også netop er blevet offentliggjort, peger i samme retning. Man regner nemlig med, at antallet af krydstogtskibe på besøg vil fordobles og overstige 500 årligt. »Begge tal fortæller om en accelererende udvikling i en del af feriemarkedet, som i forvejen er det hastigst voksende,« siger Harald Rytz, direktør for Scandinavian Cruise Center. »Og det er ikke kun Caribien-krydstogter til 750 kr. i døgnet med alle måltider inkluderet, vi sælger mange af. Der er flere og flere som vælger de lange, de mere eksotiske og dyrere krydstogter.«  
Den stigende efterspørgsel har dog ikke fået priserne til at ryge i vejret, fordi tonnagen af nye krydstogtskibe er øget tilsvarende.
Som følge af væksten i krydstogtturismen vil Københavns Havn investere et trecifret millionbeløb i en ny terminal til krydstogtskibene. Planerne for den første del af projektet er netop iværksat, og de indebærer skabelsen af 400-500 meter ny kajplads i Nordhavnen.
(Berlingske Tidende,12/2 & Børsen 13/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.