Færre skigæster med bus

Mange danskere har i år valgt andre transportmidler end bussen, når de rejser på skiferie.
Ski Travels, der ejer selskaberne Dan Ski, Scan Ski, Ski Alpin samt internetselskabet skiway.dk ser en tendens til et fald i busrejser samt en stigning i flyrejserne og kør-selv-ferieformen. Det samme gør sig gældende hos Nortlander Tours. Halvdelen af selskabets skigæster rejste sidste år med bus, men dette tal er i år faldet til en tredjedel. Samtidig har kør-selv-ferierne solgt 60 pct. bedre end i fjor, mens flyrejserne har oplevet en fremgang på 40 pct. hos selskabet. Direktør i i Nortlander Tours siger om konsekvenserne af sovebusreglerne: ”De ændrede regler om sovebusserne kommer til at ændre hele vores rejsemønster for skirejser og vil formentlig tvinge flere rejsearrangører til at lukke.”
Tilsyneladende skyldes faldet i busrejserne usikkerheden omkring sovebusserne. Tyskland har totalt forbud mod de danske sovebusser, og der træder nye danske regler i kraft på området den 1. februar. Disse omfatter bl.a., at bussens speedometer skal være synligt for passagererne, samt at der skal indrettes en adskilning af de sovende i busserne.
(Jyllands-Posten, 13/01)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.