Dyne-Larsen gør op med rejsebranchen

Der er drøje hug til to tidligere topchefer i Larsen Rejser, et par spidse bemærkninger til Poul Erik Madsen og skæld ud til systemet bag Rejsegarantifonden i Lars Larsens selvbiografi. Den udkom op til påske og blev husstandsomdelt til alle landets hjem i anledning af Jysk Sengetøjslagers 25 års jubilæum.Eventyret med Larsen Rejser kom til at koste dynekongen op mod 300 mio. kroner, skriver han. Det begyndte da han i 1990 fik en henvendelse fra to tidligere Tjæreborg-chefer, Annelene Hein Larsen og Kurt Steffensen.
De fik Lars Larsen til at åbne charterselskabet som sendte gæster til bl.a. Ibiza, Mallorca, Rhodos og tage kampen op med giganterne Spies og Tjæreborg. Senere blev der også oversøiske rejser.Larsen Rejser gav masser af ekstra rejser og priskrig. Og grove metoder, skriver Larsen, fra de etablerede selskaber, som søgte at stikke en kæp i hjulet ved at jage Larsen Rejser ud fra hoteller med påstand om, at de etablerede selskaber havde eneret til dem – samt en pressehetz om, at Larsen Rejser var useriøs og amatøragtig.Meget gik ikke som det skulle i Larsen Rejser, der tabte millioner af kroner. Lars Larsen skriver, at han var ”for naiv” i sin tro på Annelene Hein Larsen og Kurt Steffensens evner i rejsebranchen, bl.a. med flykontrakter der ikke blev opfyldt.For at få en rigtig ekspert til at styre Larsen Rejser, ansatte Lars Larsen den tidligere Tjæreborg-direktør, Jens Veino. Nogle år senere røg Annelene Hein Larsen og Kurt Steffensen ud og Veino fik styr på selskabet.Annelene Hein Larsen og Kurt Steffensen havde været ”et dyrt bekendtskab,” skriver Larsen som tilføjer, at Kurt Steffensen i 1996 var en af bagmændene bag Calypso Rejser, der efter få måneder gik konkurs med en gæld på op mod 30 mio. kroner. ”Faktisk ny rekord for hr. Steffensen, som siden er forsvundet fra Jordens overflade. Så vidt jeg ved, er der ingen, der savner ham… jeg gør i hvert fald ikke,” skriver Larsen.Larsen skælder også ud på ordningen med 5 kroner pr. solgt pakkerejse. “Ved at lade kundernes forudindbetalinger finansiere selskabet, betaler Rejsegarantifonden med alle de millioner, som de seriøse selskaber indbetaler år efter år,” hedder det.Lars Larsen fortæller også, hvordan han i den daværende “Trafikradio” blev verbalt overfuset af Poul Erik ”Ærlige” Madsen, en af sine ærkerivaler i rejsebranchen.
Larsen omtaler konsekvent Poul Erik Madsen som sin ”gode ven” i gåseøjne… men det var nu Madsen, som fik Larsen ud af sit rejseeventyr, da Larsen Rejser blev en del af det nuværende Kuoni.

Skrevet af