Hvide Hus Hotellerne i Aalborg og Køge får ny ejer

”Jeg nu er tilbage, hvor det hele startede. Det er tredje gang, jeg kommer til Hotel Hvide Hus-kæden, første gang i 12. år, anden gang i 2 år og nu som ejer,” siger Enan Galaly efter sin overtagelsen af Hotel Hvide Hus, Aalborg og Køge i går, 1. marts.Prisen på hotellerne kan han ikke offentliggøres i henhold til købsaftalen. Men med det nye køb ejer og driver Galalys koncern, Helnan International Hotels, 420 værelser alene i Aalborg.Sælger er Aage V. Jensen Fonden, grundlagt af tømmermester Aage V. Jensen, som stiftede sin velgørende Fond for at bevare naturen.Helnan Hotels blev grundlagt i 1982. Enan Galaly kom til Danmark fra Egypten i 1967. Hans første job var som tallerkenvasker i Odense – for et måltid mad. Senere blev han inspektør på Hotel Hvide Hus i Aalborg, avancerede til underdirektør, derefter direktør og til sidst koncernchef. I 2005 blev han Ridder af Dannebrog.

Helnan Gruppen har hovedsæde på Hotel Marselis i Århus. Virksomheden opkøber, udvikler og driver 4- og 5-stjernede hoteller.I Danmark ejer kæden Helnan Phønix i Aalborg, Marina i Grenå og Helnan Marselis i Århus – i Sverige gamle Grand Hotel Saltsjöbaden ved Stockholm samt et hotel i Tyskland og et i Østrig.

De egyptiske aktiviteter omfatter hoteller i Alexandria, Sharm El Sheikh, Port Said og Fayoum. Ligeledes ejer og driver Helnan også et hotel i Marokkos hovedstad Rabat.

Skrevet af