6.000 klager over flyselskaberne

flypassagerer-lufthavnAflyste fly og ingen besked fra flyselskabet, overnatninger i lufthavne pga. overbookede fly og forsvundet bagage uden erstatning. Det er noget af det, som kunderne har været udsat på europæiske flyselskaber.

Det har resulteret i 6.000 klager over flyselskaber til forbrugernetværket Forbruger Europa, hvilket gør flyrejser til den vare, som europæerne klager mest over.

”Der er stadig alt for mange situationer, hvor de rejsende ikke får ordentlig besked, når deres fly er aflyst eller forsinket. Desuden ser vi ofte, at flyselskaberne afviser forbrugernes klager, så de ikke får den kompensation, de har ret til,” siger Lars Arent, leder af Forbruger Europas danske center til epn.dk.

Forbruger Europa er et netværk med centre i alle EU-lande, som samarbejder om at behandle klager, når forbrugere i et EU-land handler i et andet. Sidste år behandlede Forbruger Europa 32.000 klager.

Over 18% handlede om flytransport og ser man isoleret på klager fra danske forbrugere, er det også flyrejser, de klager mest over. 30% af de klager, Forbruger Europa modtog i Danmark, var om flyrejser.

”En del af forklaringen er, at flyrejser er et af de områder, hvor man ofte handler med selskaber, der ligger i andre EU-lande, men vi mærker også, at der er uoverensstemmelse mellem, hvad forbrugerne har ret til efter EUs regler, og hvordan selskaberne overholder kravene,” siger Lars Arent.

Forbruger Europa løser 30-40% af de sager, som forbrugerne henvender sig om, ved at virksomhederne går med til en aftale. I resten af sagerne henviser Forbruger Europa til klageinstanser i de enkelte lande.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.