Nyt flyselskab til afviste asyl ansøgere


Antallet af afviste asylansøgere i Europa er tilsyneladende nu så at højt, at to østrigske forretningsfolk har udklækket en højest utraditionel forretningsplan: Et flyselskab for afviste asylansøgere. Selskabet er, ifølge idémændene selv, klar til operation indenfor 3 måneder.  

Ideen er, at selskabets fly vil stoppe i forskellige europæiske lande og samle afviste asylansøgere op, for derefter at flyve dem retur til deres oprindelsesland, typisk i Mellemøsten, Asien og Afrika. Selskabet promoverer sig som et billigt alternativ til hjemsendelser på normale rutemaskiner.

I følge de østrigske stiftere er de i kontakt med flere europæiske regeringer. En af stifterne, Hermann Heller udtaler, “Hver gang en afvist asylansøger sendes hjem på en almindelig rutemaskine skal der bestilles 3 sæder, en til den afviste asylansøger samt to til eskorterende politibetjente. For at undgå problemer accepterer mange selskaber ikke længere afviste asylansøgere.”

Selskabet planlægger at have vagter, medicinsk personale samt repræsentanter for menneskeretsorganisationer om bord.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.