Hårde år forude for lavprisselskaberne

Grundlæggeren af EasyJet, Stelios Haji-Ioannou, spår i tråd med bl.a. Ryanair et blodbad blandt lavprisoperatørerne i flybranchen denne vinter. Han anslår, at hovedparten af de europæiske lavprisselskaber vil ophøre med at eksistere, hvilket vil nedtone konkurrencen. EasyJet er ikke selv skånet for modgangen, men har varslet to hårde år forude pga. den hårde konkurrence, som presser billetpriserne, mens brændstofpriserne stiger til uanede højder. Stelios Haji-Ioannou mener dog, at EasyJet er godt placeret på markedet til at nyde fremgang, hvis de andre konkurrenter skulle falde fra. Han afviser desuden rygtet om, at han og hans families 41 pct. af selskabet skulle være til salg. Til gengæld har Stelios Haji-Ioannou udvidet EasyJet-brandet baseret på billige priser, så det nu også omfatter bl.a. biludlejning, forbrugslån, underholdning, pizzaudbringning m.m.
(Berlingske Tidende, 10/01)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.