Presse uønsket i CPH

Fire journalistiske medarbejdere for gratisavisen Urban er sortlistet på ubestemt tid af Københavns Lufthavn – dermed kan de ikke få adgang til lufthavnens transithal.Baggrunden er, at de tirsdag havde afgivet urigtige oplysninger til Havnekontoret, hvor pressekortet opbyttes med et adgangstegn. Havnekontoret spørger rutinemæssigt om årsagen til besøget, og Urbans repræsentanter gav ifølge lufthavnens adm. direktør, Niels Boserup, urigtige oplysninger. Herom sagde han onsdag på et pressemøde:
”Det er fint med aktiv journalistik. Men adgangen til lufthavnen bygger på tillid mellem os og pressen; Københavns Lufthavns er som privat virksomhed et lukket område.”På bøfrestauranten A Hereford Beefstouw stjal Urbans medarbejdere en bøfkniv, som han bagefter lod sig fotografere med i Finger B for at have en historie om en utilstrækkelig sikkerhed i lufthavnen. En patrulje fra lufthavnens sikkerhedsafdeling fattede mistanke og tilbageholdt de fire Urban-folk til politiet nåede frem. En af de fire er nu tiltalt for overtrædelse af våbenloven…Som konsekvens af Urbans initiativ var Niels Boserup tæt på at forbyde al journalistisk adgang til lufthavnens afspærrede områder uden en ”barnepige” – og bøfrestauranten kan nu ikke mere udlevere de skarpe bøfknive.
Kun en anden journalist er forment adgang til Københavns Lufthavn.Kriminalinspektør Carsten Holder fra politiet i lufthaven indrømmer, at der findes huller i sikkerheden, men siger, at den generelt er i orden, og at han ikke mener der er grund til at ændre procedurerne. Han påpeger, at alternativet er at lukke alle forretninger og restauranter i transithallen, der sælger noget, der kan bruges som våben.

Skrevet af