Ønsker fri prisdannelse

Sammenslutningen af Danske Provinslufthavne opfordrer nu Transportministeriet til at forsætte liberaliseringen og give tilladelse til fri prisdannelse.
Det sker i en kommentar  til ministeriets rapport om luftfarten frem til år 2015, som kommenteres af direktørerne for Esbjerg og Aalborg Lufthavne.
De skriver bl.a., at ”såfremt man fortsat vil opretholde en stram økonomisk regulering af lufthavnsdriften med stive statsgodkendte takstreguleringer, må vi se på, at lavprisselskaberne fordufter og vælger at flyve fra lufthavne udenfor Danmarks grænser.
Vi ser allerede nu, hvordan kun få lavprisselskaber flyver fra danske lufthavne , og dette endda på vilkår, som Transportministeriet opfatter som ulovlige……
1960´erne, hvor alle lufthavne blev drevet af staten og hvor konkurrence var et fy-ord, er ovre.”
Børsen 14.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.