Airbus ind i fransk valgkamp


Airbus-fabrikkernes krise er blevet et varmt emne i den franske præsidentvalgkamp, hvor kandidaterne strides om, hvordan flyproducenten kommer ud af krisen.

Den nuværende premierminister, Dominique de Villepin, garanterer, at hans regering vil investere yderligere i flyproducenten, for at bevare så mange franske arbejdspladser som muligt. Villepin er desuden villig til at friholde Airbus fra at betale udbytte til aktionærerne, herunder den franske stat.

Hans modkandidat til præsidentembedet, Socialisten Segolene Royale, ønsker til gengæld at de otte franske regioner hver skal købe en bid af Airbus, for at have kontrol med den planlagte omstrukturering af koncernen. Også Centrum-Højre kandidaten, Nicolas Sarkozy, der ellers tidligere var modstander af statslig indblanding i Airbus-fabrikkernes økonomiske kvaler, mener nu at statslig indblanding er nødvendig på grund af udsigten til massefyringerne.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.