Ryanair køber stort ind

Selvom det irske lavprisflyselskab Ryanair har kontroverser med både EU-kommissionen og andre offentlige institutioner, sænker selskabet ikke ambitionsniveauet og fortsætter ufortrødent kampen for at blive Europas største luftfartsselskab. Konkret har Ryanair sat sig det mål, at passagertallet skal fordobles frem mod 2012, så det når ca. 70 mio. passagerer. Som led i denne strategi vil det irske luftfartsselskab åbne 10 nye baser i Europa i de kommende år. Allerede i går torsdag  kom luftfartsselskabets ekspansionsplaner til udtryk, da Ryanair underskrev en kontrakt med Boeing om leveringen af 70 nye passagerfly til en værdi af fire mia. dollars samt forkøbsret på 70 andre fly. Det er uklart, hvordan Ryanair vil finansiere den store ordre, fordi selvom selskabet har en fornuftig kassebeholdning, forventer det en faldende indtjening i de kommende år pga. den interne priskonkurrence.
(Jyllands-Posten, 25/2)

Skrevet af

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.