Europæiske flyselskaber sætter rekord

Juni måned landede en rekordhøjt belægningsgrad på de Nordatlantiske ruter på 89,4 procent og det er det højeste som Association of European Airlines (AEA) nogensinde har registreret.

På andre områder er der fortsat uændret vækst: 5,0 pct flere passagere, 5,9 pct flere passagerekilometer, 4,2 pct flere sæder og 1,3 pct højere belægning.

Disse tal er næsten identistke med halvårsresultatet. Flytrafik indenfor Europa steg med 8,5 pct, efter der er kompenseret for påsketrafikken. Belægningsgraden nåede her 73,6 pct, og det er det tredjehøjeste nogensinde registreret.

På fjerne destinationer til østen steg trafikken ikke så meget som vanligt. Kun med 7,8 pct og det betød, at for første gang i et år, smuttede den samlede månedlige vækst under dobbelte cifre, til 9,8 pct.

På Nordatlantiske ruter var der moderat vækst på kapaciteten på 1,3 pct, mens trafiken steg med 2,3 pct. Men det førte som nævnt til en rekord.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.