God 2005-start for Billund Lufthavn

Billund Lufthavn fik en god start å det nye år med en fremgang i passagertallet på 14,3 % til 127.834 passagerer. Indenrigsruterne er gået 21,2 % fremgang mens udenrigsruternes passagertal er steget med 8,3 %. På chartertrafikken registrerede lufthavnen en vækst i passagertallet på 20,8 %.
Ifølge lufthavnsdirektør Jørgen Krab Jørgensen er det blandt andet en voldsom fremgang i skiturismen med fly, der ligger bag fremgangen. Hver lørdag afgår seks fly fra Billund med kurs mod populære skidestinationer i Frankrig, Østrig og Italien. Og lufthavnsdirektøren kan også glæde sig over udsigten til nye ruter. Dem 4. april åbner Sun-Air således nye ruter fra Billund til henholdsvis Helsinki og Birmingham mens Air Lithuania åbner en rute til Billund den 28. marts.
Også sommerens program for feriecharter ser lovende ud, såvel med nye destinationer som med flere operatører på de eksisterende rejsemål, konstaterer lufthavnsdirektøren.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.