Maersk Air-ansatte vidste intet

Det var selskabets bestyrelsesformand, Bent Carlsen, som informerede de ansatte om, at de får ny ejer.
De ca. 1.200 medarbejdere i det A. P. Møller ejede flyselskab fik således reelt informationen om det nye ejerskab via Ritzautelegrammer, som allerede lidt over kl. 9 i morges blev offentliggjort på dagspressens nyhedssider.
Ifølge direktør i Maersk Air, Finn Øelund, kunne man først informere medarbejderne i det øjeblik, der var sendt en børsmeddelelse ud, og derfor fik de ansatte den første information via medierne.
Finn Øelund stopper selv i Maersk Air, når der i løbet af de kommende måneder er gennemført en overdragelsesforretning:
”Det har slet ikke været på tale, at jeg skulle fortsætte i organisationen. De islandske ejere har deres egen ledelse, og det er helt naturligt, at den tager over nu” siger Øelund.
For andre medlemmer i Maersk Airs ledelsesgruppe, er fremtiden endnu ikke afklaret.
Ifølge Sterlings direktør er modellen for det fusionerede flyselskab, at mens flyvende personale og teknikere umiddelbart har udsigt til at kunne fortsætte, skal det administrative personale lægges sammen efter devisen ”may the best man win”.
Dermed er der lagt op til, at f.eks. de kommercielle ledelsesfunktioner i Sterling og Maersk Air fremover skal varetages af enten Anne von Glasow fra DM eller kommerciel direktør Stefan Vilner fra NB.

Skrevet af