Dansk overtagelse af hollandsk MyTravel

MyTravel-koncernen har solgt sine hollandske aktiviteter til den danske
forretningsmand Lars Thuesen. Den hollandske virksomhed omfatter blandt andet touroperatøren Travel Trend, samt en rejsebureaukæde med 32 butikker beliggende over hele Holland. Endvidere indgår en såkaldt ticket consolidator, Fare Trend, en forretningsrejseafdeling, Business Trend samt en Group og Incentives-afdeling. Ialt er der tale om ca. 300 ansatte og en omsætning i størrelsesordenen 400 millioner kroner.
De økonomiske resultater i det hollandske MyTravel i Holland har været blodrøde gennem de senere år, med årlige tab i 100 millioner kroners klassen. I 2004 er der dog sket en væsentlig reduktion i tabene efter at en omfattende restrukturering indledtes tilbage i 2003.
Lars Thuesen har købt den hollandske koncern gennem det danske selskab Dutch Travel Partners A/S, og købesummen er ikke oplyst, men er formentlig symbolsk.
Det er ikke tanken, at den hollandske virksomhed skal kombineres, hverken helt eller delvist, med Thuesens øvrige aktiviteter i rejsebranchen, der blandt andet omfatter Krone Rejser i Danmark og FTI  i Tyskland (tidligere My Travel Germany).
Den væsentligste aktivitet i den hollandske gruppe er touroperatøren Travel Trend, der gennem de seneste 25 år har specialiseret sig i oversøiske rejser med rutefly. Det er et velkendt brand på det hollandske marked og sender årligt mere end 20.000 hollændere på ferierejser spredt over alle kontinenter. Dette marked forventes at være i stærk vækst i de kommende år. Akilleshælen i den hollandske virksomhed menes at være rejsebureaukæden. MyTravel købte for 3 år
siden den velkendte, men konkurstruede, NBBS rejsebureaukæde med over 40 butikker. Kæden blev rebranded MyTravel, men de økonomiske resultater forblev skuffende, og gennem det seneste år har MyTravel allerede lukket de mest tabsgivende butikker, ligesom betydelige forandringer på hovedkontoret er
gennemført.
(Reisrevue, Holland)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.