Sikkerhedsvagter checker kvinders bryster

”Vi får fem mundtlige klager om dagen fra kvinder, der føler at vi går for tæt på”. Sådan siger underdirektør i Københavns Lufthavne A/S, Mogens Kornbo. Baggrunden er, at bøjle-BHer får alarmen til at gå i gang, når de kvindelige passagerer passerer security check-point. Og ved den efterfølgende kontrol er det procedure, at sikkerhedsvagterne skal føre fingrene under brysterne, langs BHens bøjlekant, for at sikre at der ikke er andre skjulte våben.

Ifølge Statens Luftfartsvæsen er kontrollen helt nødvendig. ”Sikkerhedsfolkene skal simpelthen mærke efter med hænderne, om passagerer har våben under tøjet. Tænk hvis kvinder kunne smigle håndgranater mellem brysterne, fordi vi ikke checkede” siger SLV’s informationschef, Thorbjørn Ancher.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.