Branson får tommelskruer på af amerikanske myndigheder

Lavprisselskabet Virgin America har kun udsigt til at opnå en række nødvendige tilladelser til at begynde flyvning, hvis selskabet møder en række krav fra det amerikanske Transportaltion Department. Amerikanske myndigheder afviste i december at give Branson-selskabet tilladelserne under henvisning til, at indenrigs flyselskaber i USA skal være kontrolleret af amerikanske statsborgere.

Det fik Virgin til at tilbyde myndighederne at skille sig af med den nuværende direktør, at oprette en såkaldt ”voting trust” som skal forhindre Virgin-gruppen i at øve bestemmende indflydelse, og at adskille Virgin America fra resten af Virgin-gruppen markedsføringsmæssigt og salgsmæssigt, så det er tydeligt for enhver, at der er tale om et uafhængigt flyselskab. Og på den baggrund har myndighederne i USA ladet forstå, at man vil kunne opnå de nødvendige tilladelser.

Sagen om den besværlige godkendelse af Virgin America er især interessant i England, fordi den sætter fokus på den engelske bekymring ved at tiltræde den nyligt færdigforhandlede Open Skies aftale mellem EU og USA. Her har amerikanerne nemlig foreløbig nægtet at give efter for et europæisk ønske om, at amerikanske flyselskaber kan være domineret af udenlandske ejere.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.