Russisk selskab mister retten til lufthavnsdrift

En voldgiftsdomstol i Moskva fratog i mandags det store russiske selskab East Line Group retten til at drive Moskvas vigtigste og mest moderne lufthavn, Domodedovo. Det sker efter flere års stridigheder mellem East Line og den russiske stat. Domstolen annulerede East Lines 75 års-lejekontrakt, som blev indgået i 1998, med henvisning til, at lejekontrakten var ugyldig, fordi den ikke var godkendt af staten og tillod selskabet at betale en urimelig lav leje. Ifølge det statslige ejendomsagentur gav kontrakten East Line så stort et råderum over lufthavnen, at myndighederne mistede kontrollen med lufthavnens sikkerhedsforanstaltninger.
East Line har oplyst, at sagen vil blive appelleret, og at dommen ikke får indflydelse på den daglige drift af Domodedovo. En talsmand for East Line siger, at selskabet over for staten har foreslået en ny aftale omkring betaling for lufthavnen.
(Jylands-Posten, 16/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.