Rotary kongres gavner Københavns image

Kongressen er i øvrigt en af den slags mellemfolkelige kongresser, København helst skal have mange flere af i fremtiden.

Det er første gang i Rotarys 101-årige historie, at den humanitære netværksorganisation har valgt at placere sin verdenskongres i Norden. De op mod 18.000 deltagere ‑ erhvervsfolk, studerende, virksomhedsledere og deres pårørende fra 130 lande forventes at lægge minimum 160 mio. kr. i regionen.

”Konservativt skønnet vil kongresdeltagerne bringe en omsætning til byen for minimum 160 mio. kr. I den beregning har vi taget højde for, at en del af deltagerne bor privat hos danske rotarianere. Oven i de 160 mio. kr. kommer turismeomsætning i form af leje af Bella Center, catering og transport,” siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør, Wonderful Copenhagen.

Også økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen er tilfreds med at få Rotary til Danmark.

”Det er en gave til Danmark at lægge by til Rotarys internationale og velgørende kongres. En begivenhed af denne karakter sætter fokus på vores samfund overfor tusindvis af opinionsdannere fra hele verden under besøget i København. Det er en unik chance for at vise, at Danmark er et tolerant og åbensindet samfund med plads til alle kulturer, racer og religioner,” siger rotarianer Bendt Bendtsen.

Andre lokale rotarianere er bl.a. Frederiksbergs borgmester Mads Lebech og forsvarschef Jesper Helsøe.

Temaet for dette års Rotary kongres er ”Bridging the World”, hvor emner som analfabetisme, vand, sult og sundhed vil være på programmet. Dermed er Kongressen en af den slags SMERFS (social, military, educational, religious, fraternity and sports) kongresser, som København gerne skulle have mange flere af.

”Rotary kongressen er et glimrende eksempel på, hvilken type kongresser København i fremtiden også vil arbejde målrettet på at trække til byen. Kongresser med almennyttigt, humanitært og mellemfolkeligt fokus er et nyt indsatsområde i Wonderful Copenhagen, fordi de signalerer nogle bløde værdier, som det vil være sundt at associeres med internationalt,” siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.

Wonderful Copenhagen tog første gang kontakt til Rotary i 1998 og har siden arbejdet tæt sammen med Rotary for at få kongressen til København i 2006. Wonderful Copenhagen producerede et bid i 2000, hvorefter kongressen blev vundet til København i 2001.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.