80% af turisterne forsvundet fra Egypten

Egypten-pyramide-kamel.jpgDen voldsomme uro koster Egypten dyrt. Alene i august besøgte 80% færre turister Egypten i forhold til samme tid sidste år, skriver Al Arabiya.

Turismen beskæftiger normalt omkring 10% af befolkningen og  har så stor betydning, at Egyptens turistministerium nu arbejder på at forsikre de europæiske lande om, at sikkerheden i turistområderne er god.

Flere lande, herunder Danmark, fraråder alle unødvendige rejser til Egypten, og den egyptiske regering forsøger at overbevise de europæiske lande om at man bør ændre rejsevejledningerne til især det sydlige Egypten, skriver dr.dk.

I Luxor var kun 5% af hotelværelserne udlejet i august, og i Aswan kun 3%. Ved Det Røde Hav i Hurghada og Sharm el-Sheik meldes der om belægningsprocenter på omkring 35.

”Flere hoteller og hele turistbyer har måttet dreje nøglen om, og omkring 35.000 er fyret på ubestemt tid”, siger Shaker Abdel Azim, bestyrelsesmedlem på et stort resort i Sharm el-Sheikh til Al Arabiya.

Det er især europæere, der svigter landet, og det er dem, turistministeriet vil overtale til at komme tilbage gennem flere store kampagner.

”Vi håber, at Udenrigsministeriet ændrer anbefalingerne, så man siger ‘lad være med at rejse til Cairo og områder med uro’”, siger Lars Thykier, direktør for Danmarks Rejsebureau Forening til DR Nyheder.

Udenrigsministeriet oplyser, at man følger situationen nøje og vil lempe rejsevejledningen så snart forholdene forbedres.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.