England søger udsættelse af Open Skies aftale


Engelske regeringspolitikere arbejder i disse dage aktivt for, bag, linjerne, at få en aftale i stand om en udsættelse af den Open Skies aftale, EU’s tranportkommissær, Jacques Barrot, har indgået med amerikanske forhandlere.

Aftalen står til at træde i kraft til oktober, og liberaliseringen af luftrummet over Atlanten vil blandt andet betyde, at selskaber som British Airways og Virgin Atlantic får vanskeligt ved at holde konkurrenterne fra døren på vigtige ruter ud af Heathrow Lufthavn. ¨

I London er den engelske regering derfor under massivt pres, og det er dette pres man søger at lette ved at få aftalens ikrafttræden udskudt i et år.

EU-Parlamentet vedtog forleden en resolution, som støtter Open Skies aftalen, og på et EU-ambassadørmøde i går stod det klart, at ingen andre medlemslande støtter England i bestræbelserne på at forsinke aftalen. Således udtalte både Spanien, Holland og Frankrig sig for, at aftalen skal træde i kraft til efteråret. Hvilket da også vil give lettere adgang for selskaber som KLM Air France og Iberia til at øge det transatlantiske trafikprogram betydeligt.

Fra amerikansk side stiller man sig afvisende overfor en udskydelse af aftalen. Embedsmænd i Washington taler således om forhandlingerne som et afsluttet kapitel, og siger, at aftalen skal betragtes som en pakkeløsning, hvor tidsfristerne ikke kan ændres.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.